top of page

Over mij

Mijn naam is Arigje den Hartog en met veel plezier woon ik samen met mijn gezin in de groene omgeving van Renkum. De opleiding tot haptotherapeut volgde ik aan het ITH in Nijmegen en heb ik in 2019 afgerond. Mijn achtergrond ligt in de psychologie, in 2005 ben ik afgestudeerd als kinder- en jeugdpsycholoog ofwel ontwikkelingspsycholoog. Ik werkte intussen als persoonlijk begeleider met mensen met een verstandelijke beperking en na enkele jaren ervaring ben ik mijn verdere loopbaan gestart als gedragskundige. Ik heb nog steeds veel plezier in dit werk, ik mag een bijdrage leveren aan de ondersteuning van een heleboel bijzondere mensen. Ik kan mijn kennis vanuit de psychologie en mijn vermogen tot waarnemen en analyseren hier goed inzetten. Gaandeweg ben ik me echter steeds meer gaan realiseren dat ik nog iets miste in hoe ik mijn werk deed. De haptonomie bleek hier meer richting aan te geven. Vanuit de haptonomie ben ik gaan leren veel meer écht contact te maken, meer vanuit de beleving in het hier en nu te werken, naast het waarnemen en analyseren. Dan ga je mensen écht ontmoeten, en vanuit die ontmoeting kan je aanvoelen wat de ander van jou nodig heeft. Ik heb het als ontzettend waardevol en verrijkend ervaren voor mezelf als mens en als therapeut, om me te verdiepen in de haptonomie en haptotherapie.

Als haptotherapeut ga ik met je op zoek naar waar je verlangen ligt. Waarschijnlijk is er iets waar je tegen aan loopt in je leven, in je ontwikkeling, iets dat je wil veranderen. Samen kijken we hoe jij je letterlijk en figuurlijk beweegt in contact met jezelf en met de ander, en wat maakt dat je daar tegen aanloopt. Door in het hier en nu te ervaren waar het om draait ontstaat een doorvoeld inzicht en ben je in staat om nieuwe mogelijkheden te ontdekken die bij je passen. Niet iets afleren of een probleem oplossen, maar iets bij leren waardoor je er anders mee om kan gaan, en waardoor je zelf je eigen kracht vindt.

Naast haptotherapie is het een interesse van mij bezig te zijn met vraagstukken over wat in een bepaalde situatie goede zorg of goed hulpverlenerschap inhoudt. Dit geef ik onder andere vorm als gespreksleider moreel beraad. Mensen omschrijven mij als integer, rustig en betrouwbaar. Zorgvuldig en invoelend in contact.

September 2021 ben ik ook vanuit mijn werk als gedragskundige een vervolgopleiding gestart, ik ben in opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog. Zo blijf ik me met veel plezier ontwikkelen als behandelaar.

153.jpg
Tekening dubbel groen.png

Wat anderen zeggen

Als Hapotherapeute kijkt ze verder dan wat er op het eerste gezicht te zien is. Al bij de kennismaking ervaarde ik veiligheid en gelijkwaardigheid waardoor het makkelijker was om mijzelf open te stellen. Arigje heeft mij geholpen om meer te luisteren naar de signalen die mijn lichaam geeft en hoe ik deze kan interpreteren.

Wat ik fijn vond aan de haptotherapie bij Arigje was dat ze het proces vormgaf aan de hand van wat er op dat moment is of niet is en je dit vervolgens samen aangaat. Haptotherapie staat voor mij voor kwetsbaarheid en je grenzen verleggen en daarvoor is er vertrouwen in de therapeut nodig. Arigje geeft je dit vertrouwen en zorgt ervoor dat ze dit ook niet schaadt door af te stemmen en door de ervaringen die je op doet te bespreken.

Integer, invoelend en zorgvuldig.

bottom of page